Adana Uçak Bileti

ADANA TARİHİ

Ülkemiz’nin en kalabalık altıncı şehri durumda olan Adana, Akdeniz’den 30 km içeridedir ve Seyhan Nehri üzerindedir. Adana, ülkenin önde iştirak eden ticaret ve kültür merkezi olmakla birlikte, Ülkemiz’de koltuk alan dördüncü metropolitan sahaya sahiptir. Krom, manganez, demir, çinko ve mermi yatakları açısından kocaman ehemmiyete sahip durumda olan il, yeraltı maden zenginliği açısından ülkede dördüncü sırada koltuk alır. Eskiyen çağlarda pekçok topluluğun egemenliği altına giren Adana, ortada çağda Ermeni, Bizans, İslam Devri ve Selçuklu egemenliği altına girmiş, yeniçağda ise Mısır Türk Memlukları, Ramazanoğulları ve Osmanlıların egemenliği altına girmiştir. Kurtuluş Savaşı’nda mühim bir oyun oynayan Adana, Cumhuriyetten öncesinde üç defa, Cumhuriyetten ardından altı defa Atatürk açısından ziyaret edilmiştir.

ADANA İKLİMİ VE BİTKİ ÖRTÜSÜ

Akdeniz ikliminin karar sürdüğü Adana kentinde yazlar çok ateş gibi ve kurak, kışlar da ılık ve yağışlı geçmektedir. 20 kültür 30 senede bir kar yağışı görülürken, bir yağış biçimi yağmurdur. En ateş gibi ay Ağustos iken en ilgisiz ay Ocakta ayıdır. Yağışların yarısı kış mevsiminde yağarken, yüzde beşlik bölümü yazın yağar. Adana’da yazın çıkılan yaylalarda, karasal abuhava ve Akdeniz abuhavası karışımı bir abuhava karar sürer. %29’u ormanlık bölge durumda olan şehrin ormanları fazladan dağlarla kaplı bölgelerde görülür. Bu ormanlarda pekçok ağaç türü rastlamak olasıdır.

GÖRÜLMESİ GEREKLI DURUMDA OLAN YERLER

Adana Taş Köprü: Roma Dönemi’nde inşa edilip Adana’nın sembollerinden biri durumda olan Taş Köprü, Yüreğir ve Seyhan ilçelerini birbirine bağlayan, bu sabah 14 göz olarak bilinen deliği koltuk alan heybetli bir köprüdür. Köprü aslına bakarsak 21 gözlüdür ancak günümüze gelene kadar 7 göz dolgularla kapatılmıştır. Taş Köprü bununla birlikte otomobil trafiğine de açık bir köprüdür. Trafiğe açık durumda olan köprü, dünyanın otomobil trafiğine açık en eskiyen köprülerinden biridir.

Adana Arkeoloji Müzesi: 1924 senesinde açılan Adana Arkeoloji Müzesi, Antik çağlardan olan yapıtların sergilendiği bir müzedir. Bununla Birlikte müzede Selçuklu ve Osmanlı Devleti’ne ilişkin belirtiler, elbiseler ve yöresel dokumalar da sergilenmektedir. Tarih süresince bir çok defa yeri değişim gösteren müze, bugünlerde Adana’nın merkezinde sergiye açıktır. Giriş fiyatı 5 TL olup, müze kartın olabilitesi yüksek meydana geldiği bu müzede dilediğinizce gezebilirsiniz.

Çarşı Hamamı: 1529 senesinde, Ramazanoğulları çağında Piri Paşa açısından yapılmış durumda olan Çarşı Hamamı, bugünlerde işletilmeye devam etmektedir. Çarşı Hamamı, şehrin merkezinde bulunur ve erişimi gayet kolaydır. Etrafında koltuk alan dükkanlar sebebiyle pek göze çarpmasa da kişilerin odak noktalarından biridir.

Adana Ulu Camii: 1509 senesinde Ramazanoğlu Halil Beyefendi açısından yapılan camii, Ramazanoğlu Camii isminde da anılabiliyor. Adana’nın en kocaman camisi durumda olan Ulu Camii, turistlerin ve türk malı milletin uğrak noktalarından bir tanesi. Adana Ulu Camii, Adana kültür Ceyhan depreminde kayıp görmüş olup, 1998 ve 2004 seneleri aralarında yenilenmiştir. Çinileri ile populer durumda olan camiinin çinileri şüphesiz gidip görülmeye ölçüt.

ADANA HAVAALANLARI

1937 senesinde askeri ve sivil erişime açılan Adana Havaalanı, 1956 seneninden bu yana beynelmilel seferler inşa etmeye başlamıştır. 30 Ekim 1993 tarihinden bu yana 7 gün 24 saat seyahat ve kargo ulaşımına açılmış durumda olan havaalanı, havaalanı statüsünde hizmet vermeye 29 Kasım 1995 tarihinde başlamıştır. Kente 3.5 km mesafede durumda olan havalimanına erişim, otobüs, sarı taksi ve servislerle sağlanmaktadır.

Adana Uçak Bileti

Adana uçak bileti ücretleri amaçlı alo bilet hatlarından veya alakalı havayolu firmalarının web siteleri veya telefonlarından haber alabilirsiniz. İnternet sitelerinde yeri ve tarihi tespit ettikten ardından bütçenize uyumlu uçak biletlerini bulmak çoğalış çok pratik. Bununla Birlikte tüm şirketlerin kendilerine özel taksitli tediye seçenekleriyle de biletinizin ücretini rahatça ödeyebilirsiniz. En pahalı olmayan Adana uçak bileti fırsatlarından faydalanabilmek amaçlı şirketlerin tertip ettiği kampanyaları takip edebilir veya tekrardan bu şirketlerin sizin amaçlı çıkarttığı nokta kartlarla nokta biriktirip uçak biletinizi bedavaya getirebilirsiniz. Pahalı Olmayan Adana uçak bileti bulmak çoğalış eskisi civarı pratik değil değil. Elinizin altındaki internetle birden çok tık ile tüm problemlerinizi çözebilirsiniz.

Adana tarihi yapıtları, turistik yerleri ve görselliğiyle şüphesiz kişilerin severek gezebileceği bir şehirdir. Ülkemizin tarihinde ve şimdiki konumunda mühim bir oyun oynayan bu kente gitmek, leziz yemeklerini tatmak amaçlı sakın zaman kaybetmeyin. Adana uçak bileti ücretleri ile ilgili haber almak amaçlı havayolu firmalarına veya uçak bileti satan internet sitelerine başvurabilirsiniz. Adana gezilip görülecek yerleriyle sizi bekliyor.

Kaynak: http://www.ucakbiletiall.com.tr

3 Haziran 2015 tarihinde UcakBileti içinde yayınlandı ve , , , , , olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin. Yorum yapın.

Yorum bırakın